SAMEN DELEN, SAMEN HELEN

Jongeren steunen jongeren, dat is hoe Mijn Masker Af  (MMA) te werk gaat. 

 

Er worden gastlessen op scholen en bij instellingen gegeven door jongeren die hun eigen ervaring delen. Zo kunnen zij hun leeftijdsgenoten stimuleren om hun verhaal ook te delen, om het taboe van 'verlies' te doorbreken. De gastlessen, presentaties en lezingen worden gegeven sinds 2014. Sinds 2019 is Mijn Masker Af een stichting, met een stichtingsbestuur dat zich inzet voor professionalisering en nog meer hulp aan én door jongeren.

De missie van Mijn Masker Af is door het ontwikkelen en bevorderen van activiteiten, gericht op kinderen, jongeren en hun omgeving, handvaten te bieden om verlies in al haar vormen bespreekbaar te maken. Hierin spelen jongeren zelf een sleutelrol; zij zijn degenen die hun leeftijdsgenoten motiveren, inspireren en leren om te gaan met verlies, door hun eigen ervaringen te delen. De jongeren worden ondersteund door een professionele organisatie die hen voorziet van de juiste training, materialen en alle andere organisatorische zaken die de activiteiten mogelijk maken. Dankzij de preventieve werking hiervan wil MMA voorkomen dat jongeren onnodig lang met klachten rondlopen en daardoor psychische klachten ontwikkelen. Suïcide is doodsoorzaak nr. 1 onder jongeren en MMA wil bijdragen aan het terugdringen van dit aantal.

Een van de doelen bij het professionaliseren is het aangaan van structurele samenwerkingsverbanden met onderwijs en/of zorg. 

 

MMA heeft inmiddels een groot netwerk van betrokken partners. Er wordt straks een beroep gedaan op onze partners bij het aanbieden van het boek aan professionals. 

 

Wij werken veel samen met de jongeren van 'Tweestrijd' uit Hoorn.

Ook projecten van 'Traxx' dragen wij een warm hart toe.

En we zijn een onderdeel van de Opleiding tot uitvaartbegeleider bij de 'Après la Vie Academie'

 

Gezondste Regio 2025

Dendron College

Yuverta College

Raayland College

College Den Hulster

Valuas College

Blariacum College

Overige VO-instellingen in Gezondste Regio Noord-Limburg

Gemeente Horst aan de Maas

Gemeente Venlo

Gemeente Venray

GGD/Zorgteams

NJR Nederlandse Jongerenraad 

De Nieuwste School Tilburg

Cambreur College Dongen

Pius X College Bladel

SSGN Nijmegen

Gilde Opleidingen Venlo

Gilde Opleidingen Venray

Fontys Sittard

Bibliotheek Horst a/d Maas

Stichting Wat kies jij? Gezondste Regio 2025

Supply Chain Valley