Ons doel is om het thema rouw bespreekbaar te maken bij jongeren, daarnaast willen we inzicht geven aan de omgeving van jongeren in rouw. Dit doen wij op verschillende manieren, waarover je hieronder meer informatie vindt. Aan de Gastlessen en Lezingen/Presentaties zijn kosten verbonden, deze zijn vermeld op de betreffende pagina's.

 

 

Jongeren hebben één op één contact met andere jongeren. Dit kan gaan over rouw, maar eigenlijk zijn alle onderwerpen bespreekbaar. Wij zijn geen therapeuten of hulpverleners en juist dat maakt het zo fijn. Ben jij een jongere en zou je graag eens met een jongere van Mijn Masker Af willen praten neem dan contact op via het contactformulier. 


Door het vertellen van ons eigen verhaal creëren wij een opening om met andere jongeren in gesprek te gaan over wat er speelt in de klas.Wij sluiten aan op de behoeften van school en de jongeren. Onze gastlessen worden daarom op maat gemaakt en bestaan uit creatieve werkvormen die aansluiten bij de jongeren.


Wij geven regelmatig lezingen en presentaties over rouw bij jongeren. Bedoeld voor zowel jongeren zelf als voor de omgeving van jongeren.

De lezingen zijn een combinatie van informatie en persoonlijke verhalen van de jongeren die erbij aanwezig zijn. 

Wij hebben ook een online versie van onze presentatie, speciaal bedoeld voor studenten op MBO, HBO etc. Wanneer interesse, neem contact met ons op.


Intensieve eendaagse trainingen voor docenten, hulpverleners of andere betrokkenen waarin aandacht wordt besteed aan theorie, praktijk en ervaringsleren wat betreft (jongeren in) rouw. Hierbij zullen rouwtherapeuten, maar ook een aantal jongeren aanwezig zijn.

Daarnaast is de tweedaagse Lifeboat-training speciaal aangepast voor docenten en ondersteunend personeel van zowel PO, VO, MBO, HBO etc.


Een dag door jongeren voor jongeren die te maken hebben (gehad) met verlies. Allerlei workshops waar je aan kunt deelnemen, de mogelijkheid tot gesprek en enorm veel lol. Alleen al de herkenning bij elkaar is zo fijn. 


De jongerengroep 'Mijn masker af' is ontstaan vanuit het boek 'Mijn masker af...' van Gertie Mooren. In het boek vertellen 20 jongeren (14-25 jaar) hoe zij een overlijden van iemand die hen lief was overleefden. 


Wij werken veel samen met de jongeren van 'Tweestrijd' uit Hoorn. Daarnaast hebben veel van onze jongeren meegewerkt aan het foto en boekproject van Berny Zeekaf. Ook projecten van 'Traxx' dragen wij een warm hart toe.