Tweestrijd

Tweestrijd bestaat uit een groep jongeren uit Westfriesland die allen één of meerdere vrienden verloren hebben aan de gevolgen van kanker of door zelfdoding. Door het ontwikkelen van een unieke aanpak geeft Tweestrijd gastlessen op middelbare scholen om samen met jongeren moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. De jongeren van ‘Tweestrijd’ en de jongeren van ‘Mijn masker af’ hebben elkaar weten te vinden en slaan regelmatig de handen in elkaar om mooie projecten tot stand te brengen.


Berny Zeekaf

" The measure of love is loss" een fotoreportage en een boek in de maak over verlies, over verdriet wat er mag zijn. Berny Zeekaf is portretfotograaf. "In mijn portretten wil ik meer vangen dan enkel de buitenkant die iedereen ziet, ik zoek naar emotie. Daardoor zijn mijn portretten kwetsbaar en krachtig tegelijk." 

In de gesprekken die Gertie met een jongere voert, wacht ze 'het moment' af. Het moment dat de jongere loslaat, in zichzelf keert met een bepaalde emotie. Er wordt dan niet meer geposeerd, de jongere is terug bij het verdriet dat er weer even mag zijn. Het resultaat: Een bijzondere serie foto's waarbij 50 jongeren letterlijk en figuurlijk hun masker afzetten. 

Het boek zal najaar 2017 gepresenteerd gaan worden.


Praten over verlies

Verlies is er in vele vormen: een dierbare sterft, je verliest je gezondheid, je werk, je relatie, je droom. Wat het ook is: je rouwt. Praten over je verlies kan je helpen en steun geven in je rouwperiode. Je verdriet kan je overvallen, soms weet je dan niet goed bij wie je terecht kunt met je verhaal of kun je de woorden niet vinden. Dan is het fijn om anoniem met een vrijwilliger te kunnen chatten.

We zijn er 7 dagen per week om naar je te luisteren.


Theatergroep Traxx

Theatergroep TRAXX zet openheid op het spoor en maakt taboes bespreekbaar met educatieve theater, voorstellingen en trainingen. Altijd vanuit een enorme maatschappelijke betrokkenheid. De theatergroep treedt op met de voorstellingen: Kapot van jou, Weer-zin en Rouw op je dak!


113online

Denk je zelf wel eens aan zelfmoord of maak je je zorgen over iemand die je kent? Kijk dan eens op de website van 113online. Hier vind je naast directe hulp en advies ook informatie over preventie-activiteiten.